Харків
+38 (050) 402-50-56

Новий дрон може засіяти величезне поле всього за пару годин

Ми вже чули про дрони, які обприскують посіви гербіцидами і добривами. Однак новий AeroSeeder відрізняється тим, що вміє садити насіння, які без нього висадити не так-то просто.


AeroSeeder - це октокоптер, розроблений однойменним стартапом з Айови. Він оснащений мішком, що вміщує до 18 кг насіння. Керований GPS і датчиками утримання висоти і моніторингу місцевості, він автономно пролітає по заздалегідь запрограмованої траєкторії зі швидкістю до (35 км/год). При цьому насіння висипається з мішка на поле - норма висіву регулюється.


Однак замість посадки основних культур AeroSeeder призначений в першу чергу для культивації так званих покривних культур. Це низькорослі рослини, які додаються до основної культури, як тільки вона приживається. Крім іншого, ці рослини допомагають мінімізувати ерозію, утримувати воду в грунті, пригнічувати бур'яни і покращувати якість ґрунту.


І хоча покривні культури можна висаджувати наземною технікою, це часто буває непростою справою, оскільки фермери не хочуть пошкоджувати основний урожай, переїжджаючи через нього. Часто в якості альтернативи застосовуються літаки для обприскування сільськогосподарських культур, але це довго, дорого і дуже затратно.


AeroSeeder, навпаки, може управлятися самим фермером, засіваючи до 40 гектарів за один 8-годинний період. Крім того, коли у дрона закінчуються насіння або йому потрібне заряджання акумулятора, він автоматично повертається до своєї точки зльоту. Як тільки дрон заряджений і/або заповнений, то негайно повертається до тієї точки поля, де зупинився.