Харків
+38 (050) 402-50-56

Модернізація норій

Модернізація норій без припинення роботи елеваторного комплексу. Збільшення продуктивності на 75%

Нам як інженерно-інноваційній компанії у співпраці з європейськими партнерами доводиться вирішувати завдання пов'язані зі збільшенням продуктивності зернових норій. Наші фахівці не рідко зіштовхуються із завданнями виконати які необхідно у стислий термін, оскільки зупинка окремо взятого обладнання не рідко призводить до фінансових втрат. А якщо йдеться про повну зупинку виробничих процесів через ремонтні роботи, то тут кожна хвилина простою може коштувати дуже дорого. І тому одним з основних завдань, які ми ставимо перед собою – мінімізувати витрати наших клієнтів.

Завдання

Весною до нас звернувся наш клієнт зі складним і водночас цікавим завданням. На елеваторі необхідно було збільшити обсяги прийому зерна для обслуговування збільшеного числа нових споживачів. Завдання полягало в необхідності модернізації двох норій із приймання зерна без зупинки роботи елеваторного комплексу, який щороку приймає близько п'яти мільйонів тонн кукурудзи.

Проаналізувавши існуючі норії, інженери нашої компанії спільно з нашим постачальником із Великобританії – 4B провели розрахунки та розробили рішення.

МАТЕРІАЛ

Волога кукурудза 770 кг/м3

ПРОДУКТИВНІСТЬ

381 т/год

ВИСОТА РОЗВАНТАЖЕННЯ

ШВИДКІСТЬ СТРІЧКИ

3,3 м/с

СТРІЧКА

457 – ЕР1000/5 2+2 Oil resistant and flame retardant

КОВШИ

JUMBO CC-S 16x8

КРОК КОВШУ

197мм

ОБСЯГ КОВША

8,5л (water лінія)

МЕТИЗИ

Норійний болт М8х45

НОРІЙНИЙ ЗАМОК

4В ВС1

ЕЛЕКТРОДВИГУН

150 к.с.

Рішення

Було запропоновано встановити на норії компактні норійні ковші 4B JUMBO, призначені для важких режимів роботи в складних умовах експлуатації, включаючи портові термінали. Ці ковші забезпечують високу вантажопідйомність і мають потовщену ударостійку стінку Iceberg передньої кромки, кутів і стінок. 

Розрахунки показали, що ковші 4B JUMBO CC-S 16x8 необхідно встановити з кроком 197 мм, компактна конструкція яких дозволяє встановити їх ближче один до одного, в результаті чого на кожну норію вдасться встановити по 224 додаткових ковша. Щоб компенсувати додаткове навантаження через збільшення кількості ковшів, було запропоновано встановити норійні стрічки шириною 457мм, розраховані на навантаження 178,6 кг на сантиметр ширини стрічки, і встановити норійні замки 4B BC для важких стрічок. За розрахунками після цієї зміни кожна норія отримає приріст продуктивності на 75%.

Рішення узгоджено у відповідних службах клієнта.

Результати

Протягом двох днів бригада слюсарів-монтажників встановлювала нові ковші на дві норії. Поки йшли роботи над однією норією, інша продовжувала працювати і елеватор продовжував брати зерно.

Всі розрахунки підтвердилися, і тепер кожна норія може видати понад 380 тонн на годину, що означає приріст продуктивності не менше ніж 75%.

Наш клієнт залишився дуже задоволеним таким рішенням. Ми досягли збільшення продуктивності, а встановлення компактних норійних ковшів 4B JUMBO CC-S 16x8 спростило і полегшило доставку зерна для їх замовників. Тепер від розвантаження до завантаження проходить менше чотирьох хвилин.