Харків
+38 (050) 402-50-56

SKF прийняла рішення піти з росії

Друзі, раді Вам повідомити, компанія SKF повністю припиняє свою діяльність у росії.

22 квітня 2022 року на сайті компанії SKF з'явилася офіційна заява про припинення діяльності компанії у росії.

Президент та головний виконавчий директор Рікард Густафсон заявив:

«російське вторгнення в Україну серйозно вплинуло на нашу діяльність як в Україні, так і в росії. З початку вторгнення компанія дотримувалася всіх санкцій та експортного контролю. Тепер ми дійшли висновку, що для нас неможливо продовжувати свою діяльність у росії, оскільки там немає основи та стабільності для нашого бізнесу».

«З початку вторгнення, коли ми припинили наш експорт до росії, ми щодня оцінювали ситуацію, щоб розуміти всі наслідки будь-яких дій. Для дійсно глобальної компанії було важливо від початку знайти час, необхідний для пошуку рішення, яке враховувало б вплив на наших співробітників і наш бізнес в цілому. І в міру розвитку подій ми вирішили припинити всі операції, участь та інвестиції SKF у росії. Ми маємо намір відмовитись від наших операцій у росії, щоб забезпечити майбутнє для наших колег».

Для промисловості країни-агресора це серйозний удар, адже підшипники SKF – один з ключових елементів для виробництва російських вагонів (зокрема тих, на яких підвозять танки до наших кордонів). Також ці компоненти компанії SKF постачалися на заводи КамАЗ та ГАЗ.

Запасів у росії залишилося на 1-2 місяці, і є великі сумніви, що росіяни зможуть знайти альтернативу такому постачальнику, що в свою чергу наблизить крах "військової машини на глиняних ногах".